VW bank kredyt 50/50 i wprowadzanie w błąd...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SirMaster
    Classic
    • 2012
    • 1

Ficu, dwie puszki, dwie końcówki z tyłu, całość z GTI.

Zamieszczone przez dioda83
    czujnik temp. zewnętrznej
    jest po lewej stronie za zderzakiem.
  • edeks
    Classic
    • 2011
    • 9

Witam,

Jeśli ktoś na forum ma kredyt 50/50 w vw banku i liczy na to, że po roku pozostałe do spłaty 50% rozłoży sobie na raty, to niestety mam złe wiadomości
    Taka opcja mimo że była i nadal jest na stronach vw banku i skody niestety nie istnieje. Vw bank nie informuje o tym wcześniej, w moim przypadku taką informację bez żadnych wyjaśnień otrzymałem dopiero po tym, jak wysłałem im maila z pytaniem jakie mają propozycje. :evil:

A w piśmie, które przysłali po podpisaniu umowy tak miło zachęcali do skorzystania z możliwości rozłożenia pozostałej kwoty na korzystne raty bez zbędnych formaloności...

Komentarz

• wasyl
      L&K
      • 2005
      • 1084

nie rozumiem jakie wprowadzenie w błąd.... masz umowę czytaj
      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
      www.wasilewski-foto.pl
      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• edeks
        Classic
        • 2011
        • 9

Umowa umową, tu wszystko jest ok, wyobraź sobie, że czytałem Chodzi o to, że bank proponuje klientom coś, z czego nie jest w stanie się wywiązać, bo nie ma w ofercie odpowiedniego produktu. Mimo to te informacje nie zniknęły z ich strony.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Do UOK-i napisac, zeby im przetrzepali dupe
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Yarwa
            Elegance
            • 2010
            • 915
            • BMW

Ja mialem 2 ratę balonową do spłaty w listopadzie 2011 i w sierpniu dostalem od nich list z propozycją rozbicia jej na 12 rat albo 24. ALe to było poł roku temu może teraz sie zmieniło.
            Powiem szczerze dziwi mnie to troche że już nie ma takiej możliwości. Nie jestem ekonomista ale z logicznego punktu widzenia to bankowi bardziej się opłaca rozbić ci ratę na kolejne raty w dłuzszym okresie czasu bo to im się po prostu bardziej opłaca. Funkcjonowało to tak jakbys brał nowy kredyt na spłate starego zadłuzenia a więc narzucone było oprocentowanie.

Komentarz

• pandzik
              RS
              • 2011
              • 2254
              • Seat

edeks, Weź kredyt (na te 50%) w swoim banku. na pół samochodu na pewno będzie tanio i przyjemnie.

Komentarz

• shok
                RS
                • 2009
                • 2070
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W rodzinie był brany kredyt na zakup mebli i wyposażenia. Miała być bez ubezpieczenia itd. I kobieta patrzy się w oczy i podaje umowę do podpisania. Mówi załatwione tak jak pan chciał. Ale biorący kredyt postanowił przeczytać całość raz jeszcze na spokojnie. Kobieta mówi tam już nie ma co szukać ..., niech pan zobaczy jaka kolejka. W ostatnich punktach były same niespodzianki .Ubezpieczenie to był pikuś. Umowa została oddana i kupa zamieszania. Ludzie mają tupet

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

shok, wzór umowy to klient powinien dostać do domu, aby się zapoznać, a baba to zj...ke na miejscu przy świadkach, że oszustka. :evil:
                  Kumpel brał 50/50 ale bank mu nie zaproponował rozbicia na raty 2-giej połówki :roll:
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• majkel123
                    Rider
                    • 2010
                    • 570

Ja dostałem list z informacją o wysokości kwoty, którą mam zwrócić w konkretny terminie ale zaproponowano jeszcze rozłożenie w/w na "dogodne" raty - to było w październiku 2011.
                    Nie korzystałem z tego więc wyszło:
                    Pożyczona kwota + 4%.

Brałem już drugi raz w VW Banku, raz 30/70 a teraz 50/50 i obydwu przypadkach było uczciwie.
                    Przestrzegał mnie natomiast sprzedawca w salonie:

"Czy będzie Pan miał tę drugą część za rok :?: jak nie to sie prosze t to nie pakować, odsetki są astronomiczne"

Pozdro.
                    Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

Pracuję...